fbpx
salariu

3 idei fantastice pentru salariu (C)

Atunci când vine vorba de salariu și de gestionarea a tot ce este legat de el se pot scrie paragrafe întregi, mult mai relevante decât ceea ce voi prezenta eu aici, mai ales dacă ești angajator. Însă, datorită legilor în continuă schimbare, acest lucru va deveni mult mai complicat și pentru angajați. Fără să vreau să îți sporesc nedumerirea, mi-am propus ca pentru acest articol doar să prezint 3 idei năstrușnice (și probabil nefezabile 🙂 ) în care mi-aș vedea salariul pe viitor și o opțiune reală pentru a îl monitoriza mai bine. Nu este vorba de o bancă sau ceva înrudit, ci de un sistem care te ajută să depui mai ușor anumite documente către stat sau să îți calculezi venitul.

Cele 3 idei fantastice pentru salariu

1. Asta este probabil cea mai utopică idee care mi-a venit, dar, de dragul creativității, să facem un exercițiu în care să ne imaginăm că e posibil. În contextul actualei dezvoltări tehnologice tot mai acerbe și a căutării de a folosi cât mai mult resursele inepuizabile, cum ar fi lumina soarelui, cum ar fi să îți poți “reîncărca” salariul folosind celule foto-voltaice?! Cât timp îți bei cafeaua de dimineață îți lași cardul pe masă și până să o termini vei avea pe el resursele necesare hidratării pentru restul zilei. Sau cât timp alimentezi mașina pui cardul pe capotă pentru a genera următorul plin. :)) Revenind într-un plan ceva mai real, ar fi interesant dacă am avea pe  carduri o bară de stare (de genul indicatorului de baterie de pe un telefon) care să îți arate în ce stadiu este salariul tău.

2. Cum sunt un fan al tehnologiilor de realitate augmentată, sunt foarte sigur că acestea ar putea fi folosite și în cazul salariilor (deși probabil nu în modul la care m-am gândit eu 😀 ). Mi s-ar părea interesant să pot vedea cât din salariul meu se află în acel loc atunci când îndrept camera foto a smartphone-ului către o instituție publică, o bordură sau buzunarul vreunui politician.

3. Iar pentru acei oameni care găsesc realitatea virtuală mai interesantă ar putea exista o aplicație prin care să poți sta la coadă la ghișeul pentru plata contribuțiilor chiar din confortul propriei sufragerii. Pentru că tehnologia nu și-a propus niciodată să îi discrimineze pe cei care sunt nostalgici după alte vremuri.

Monitorizare salariu în cloud de la CIEL România

salarii

Întorcându-ne cu mintea pe pământ putem să lăsăm doar platforma salarii în cloud, astfel o vom putea accesa de oriunde, fără să pierdem timpul și păstrându-ne datele în siguranță. Tot sistemul celor de la CIEL România ne simplifică și munca de a depune o declarație salarii și alte documente fără de care în prezent nu putem lucra.

Nu mai e mult și trece anul, așa că trebuie să fug să mă documentez despre noile prevederi cu privire la plata contribuțiilor, dar și despre sistemul mai sus amintit. Cine știe, e posibil chiar să-mi fie de folos la un moment dat.

(C) – articol înscris la concursul organizat de H2RO.info