fbpx
lorem ipsum

Ce să folosești în loc de Lorem Ipsum

Zilele trecute am dat peste textul ăsta și, făcând săpături pentru a identifica o sursă, am găsit niște generatoare de text cu care poți înlocui banalul Lorem Ipsum. În ignoranța mea (și datorită faptului că eu, de obicei, sunt cel care înlocuiește acel text latin de umplutură cu ceea ce trebuie să apară de fapt pe o pagină web) nu am căutat astfel de generatoare și, practic, nu prea știam de existența lor.

Însă generatoarele de text cu care poți înlocui Lorem Ipsum nu sunt nici măcar puține, așa că mi-am permis să le aleg pe cele care mi-au plăcut cel mai mult, printre care unul foarte interesant.

Fillerama – citate din filme

Faci site-uri, dar îți plac și filmele? Cu Fillerama poți genera text din câteva filme și seriale celebre precum Dexter sau, preferatul meu, Doctor Who!

*Insistently* Bow ties are cool! Come on Amy, I’m a normal bloke, tell me what normal blokes do! Did I mention we have comfy chairs? It’s a fez. I wear a fez now. Fezes are cool. Heh-haa! Super squeaky bum time!

Nietzsche Ipsum

Face cam ce îi spune numele, deși înșiruirile de cuvinte date de acest generator nu pot fi neapărat numite propoziții. Însă sunt din domeniul care trebuie.

nietzsche ipsum

Neil deGrasse Tyson Ipsum

Nu e doar un generator de text interesant, însă ceea ce „scuipă” are și sens.

It was unthinkable not long ago that a biologist or paleontologist would be at the same conference as an astrophysicist. Now we have accumulated so much data in each of these branches of science as it relates to origins that we have learned that no one discipline can answer questions of origins alone.

Nu pot să nu trec în revistă, chiar dacă fără prea multe detalii, următoarele generatoare: DeLorean Ipsum, care îți va da text din cunoscutul film „Back to the Future”; și un înlocuitor de Lorem Ipsum pentru vegetarieni, numit Veggie Ipsum, care are doar denumiri de plante.

LRoEM Ipsum

Pe acest generator l-am lăsat la sfârșit, deși poate este cel mai interesant dintre toate. În primul rând, este în limba română, iar textele pe care le generează pot conține ori cuvintele lui Corneliu Vadim Tudor, vorbe de duh cărora mulți internauți par că le duc dorul, sau versuri de manele, după care tânjește cu patimă o altă mare bucată din internet.

În ceea ce privește utilitatea acestor înlocuitoare de Lorem Ipsum, pentru cei mai mulți dintre noi probabil că nu există. Însă eu m-am amuzat găsindu-le și nu am putut rezista tentației de a le da mai departe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *