Google face publice căutările noastre din 2016

Aproape a mai trecut un an, așa că a venit timpul ca Google să facă publice căutările pe care oamenii le fac pe motorul lor de căutare. Să le disecăm puțin și să vedem ce concluzii putem trage!

Să aruncăm, mai întâi, o privire de ansamblu asupra căutărilor făcute de români pe Google. Pe pozițiile 1 și 3 se află Euro 2016 și filme online 2016, ceea ce, cred eu, ne-ar putea arăta că în anul ce a trecut am avut mai mult timp pe care să îl dedicăm relaxării. Cred că intuiesc și unele motive, dar mai bine să nu mă avânt în supoziții. Pe locurile 2 și 4 se află Rezultate bac 2016 și Rezultate evaluare națională 2016, ceea ce ar putea arăta o creștere a interesului față de educație. Însă, judecând după informațiile pe care le-au primit în urma căutărilor, aș zice că afirmația mea inițială nu prea stă în picioare. Dar să nu ne facem griji, că rata de promovabilitate a crecut ușor față de anul precedent.

În anul care se încheie, mulți români au fost dornici să învețe lucruri noi. Și, din acest motiv, au căutat următoarele sintagme: Cum se face mămăligă pentru momeala la pești, Cum se cultivă șofranul sau Cum se face un site. Felicitări pentru inițiativă!

La capitolul meu preferat, tehnologie, căutările noastre au constat în principal în iPhone 7 și Samsung Galaxy S7. Smartphone-urile vârf de gamă au fost ceva mai căutate decât cele cu specificații mai slabe. Să fii crescut nivelul de trai în România? Îndoi-m-aș!

Despre celelalte căutări în doar câteva cuvinte:

„Cine este…?” – românii au vrut să știe Cine e Carla’s Dreams

Rețete – rețeta cocovan (coq au vin)

Filme – Suicide Squad

O mare parte din căutările din acest an sunt, cel puțin pentru mine, previzibile. Nu am tras nicio concluzie din aceste date, dar mi-am dorit foarte mult să le comentez, mai ales că nu mai scrisesem nimic de prea mult timp pe aici.

Să nu uit, „clasamentele” complete, cu câte 10 căutări per categorie, le puteți vedea la Marius.

One comment

  1. Nu a crescut nivelul de trai in Romania, dar multi inca prefera sa faca foamea vreo cateva luni pentru a-si putea cumpara ultima „fita” in materie de smartphone-uri. 🙂

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *