fbpx

Cât aur este în dispozitivele Apple

În caz că nu știai, în toate dispozitivele electronice pe care le folosești există o cantitate foarte mică de aur (și de alte metale), folosit în cazul unor contacte sau circuite mai sensibile. Într-un singur dispozitiv cantitatea e neglijabilă, dar cât aur crezi că se strânge din milioane de dispozitive? Destul de mult! 😀

Apple a anunțat în cadrul unui eveniment ce cantitate de aur și alte materiale a reciclat din dispozitivele primite prin buy-back de la cei care au achiziționat un aparat nou din 2015 până acum. Cantitățile pe care le voi menționa mai jos provin de la toate gadget-urile Apple, fie că este vorba de MacBook-uri, de tabletele iPad sau smartphone-urile iPhone.

Pe primul loc este oțelul, recuperându-se peste 10 000 de tone, apoi plasticul cu 6 000 de tone. Au mai fost reciclate și 86 de tone de cobalt, 20 de tone de plumb, 3 tone de argint și 1 tonă de aur.

După părerea mea, este foarte bine că Apple a reușit să recupereze toate aceste 28 000 de tone de materiale reciclabile, unele foarte periculoase pentru mediul înconjurător. Mai cred și că e bine, pe cât posibil, la cumpărarea unui dispozitiv nou să îl dați pe cel vechi la schimb, ca acesta să fie reciclat corespunzător și să nu ajungă la gunoi.

După cum spuneam la început, este puțin aur în dispozitivele pe care le folosim. Însă valoarea lor nu le este dată de cât aur au în ele, ci de modul în care le folosim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *