fbpx
Allbook

Allview aduce noutăți în gama Allbook

Nu pot să-mi amintesc ultima dată când a fost lansat un Allbook de către Allview, pentru că în percepția mea acest lucru se întâmplă destul de rar. Dar, după smartphone-urile foarte interesante prezentate în acest an, aceștia s-au hotărât să ne reamintească faptul că în fabrica lor se fac și laptopuri.

Allbook Y și M se numesc noile dispozitive și acestea vin cu câteva schimbări față de generația anterioară, unele bune, altele, mai puțin. De data aceasta, portabilele de la Allview au câte 4 GB de memorie RAM și 64 GB de memorie flash pentru sistemul de operare (Windows 10 Home Edition) și câteva aplicații, putând fi configurate cu SSD-uri de până la 1 TB. Partea care m-a mirat pe mine e cea de procesare, alegându-se pentru aceste modele un Intel Celeron N3350, un procesor cu frecvența de 1,1 GHz (2.3 GHz în burst) și 2 nuclee (spre deosebire de N3450 cu 4 nuclee al modelelor precedente); mie mi-ar fi plăcut să văd măcar un i3.

Alte specificații comune ambelor modele anunțate astăzi sunt: display Full HD 1920×1080 în format 16:9, 2 porturi USB 3.0 și un miniHDMI. Greutatea celor două ultraportabile este apropiată de 1 kg și un sfert.

Allbook M pare a fi „fratele” mai mare, ecranul său măsurând 13.3″ și bateria având 4800 mAh. Are o cameră frontală VGA (serios, Allview?!) și pare că deja poate fi comandat în schimbul a 1400 de lei.

Allbook Y, deși are un ecran de doar 11.6″, acesta  este tactil, iar tastatura poate fi rotită la 360 de grade. Acesta mai beneficiază de o bateria cu capacitatea de 3500 mAh și o cameră frontală de 2 MP. Prețul pentru aceset model este de 1500 de lei.

Noile laptopuri Allview arată bine în poze și pe hârtie așa-și-așa. Rămâne de văzut cum se vor descurca în viața reală, eu prevăd că vor fi bune pe editare de text și navigat pe Facebook, dar nu mai mult. Datorită procesorului cu frecvență destul de mică mă aștept ca durata de funcționare pe baterie să fie acceptabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *