fbpx

3 criterii esentiale care te ajuta sa alegi imprimante termice bune

Datorita modului in care tehnologia s-a dezvoltat pana in prezent, activitatile de zi cu zi devin din ce in ce mai usoare. De exemplu, biletele la teatru, documentele pentru la serviciu sau, pur si simplu, biletele de avion care asigura transportul in vacanta mult dorita pot fi tiparite cu ajutorul unor imprimante termice bune. Este vorba despre device-uri foarte practice si utile care, atunci cand sunt alese cu multa grija, ajuta pe oricine sa economiseasca foarte mult timp.

Achizitionarea unor dispozitive bune presupune insa o selectie atenta, care trebuie realizata dupa anumite criterii foarte importante:

Tehnologie

Pentru inceput, persoanele care sunt in cautarea unor imprimante, trebuie sa aiba in vedere tehnologia pe baza carora sunt realizate device-urile. De exemplu, pe piata exista atat imprimante direct termice, cat si imprimante cu transfer termic. In functie de acest detaliu, se poate determina cat de calitative sunt dispozitivele, care este tipul de suport pentru imprimare, dar si durata de viata a tuturor caracterelor si codurilor tiparite.

Bine de stiut este faptul ca printre cele mai populare modele sunt cele direct termice. Acestea folosesc un tip de hartie speciala, care este foarte sensibila la caldura. Atunci cand hartia trece pe sub capul de printare, care este dotat cu pini, foaia se innegreste si astfel se formeaza textul. Imprimantele din aceasta categorie nu au nevoie de riboane, fiind integrate intr-un sistem POS atent construit.

In ceea ce priveste imprimantele cu transfer termic, acestea au o rezolutie net superioara, insa capul de printare nu intra in contact direct cu suport, trecand printr-un ribon. Ulterior, capul ajuta la fixarea textului pe hartie.

Conectivitatea la imprimate termice

Intrucat imprimantele se incadreaza in categoria perifericelor, trebuie sa fie intotdeauna conectate de un computer si, ulterior, configurate, astfel incat sa poata trimite sarcinile de printare catre calculator. Din punct de vedere tehnic, perifericele in cauza trebuie sa aiba cel putin un port de tip standard, adica USB sau RS232. Cei care isi doresc sa permita mai multor persoane sa le foloseasca imprimantele, nu trebuie decat sa aleaga o conectivitate de tip Ethernet, care dispune de o arie de acoperire mult mai mare. Wi-fi-ul ramane, insa, cea mai buna conexiune, oferind utilizatorilor posibilitatea de a amplasa device-urile oriunde isi doresc, atat timp cat se afla inca in aria conexiunii. Infiintata inca din 2001 firma Euroimpact SRL prin intermediul site-ului www.e-barcode.ro va pune la dispozitie o gama vasta de produse si servicii specifice.

Tipologie – mod de utilizare

Imprimantele pot fi alese inclusiv in functie de scopul pentru care urmeaza sa fie achizitionate. Daca unele persoane au nevoie de astfel de device-uri pentru a printa doar ocazional anumite documente, exista situatii in care device-urile sunt absolut necesare, mai ales atunci cand este vorba despre firme cu un numar mare de angajati. Important este ca inainte de luarea unei decizii, sa se tina cont si de acest aspect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *