Allview Viva i701G – Review

A trecut aproape o săptămână de când am primit tableta Allview Viva i701G, am scris despre unboxing aici, iar acum a cam venit momentul în care să scriu despre cum s-a comportat în această perioadă. Dar, mai întâi, o observație.

Până să primesc această tabletă am crezut că nu am nevoie de una, mai ales dacă folosește sistemul de operare Android. Puteam să navighez pe internet și să scriu pe blogurile mele de pe smartphone care, chiar dacă are un display mic, îmi era suficient. Apoi, după ce mi-am luat laptop-ul, nu am mai avut mare nevoie nici de smartphone. Însă, din anumite motive, unele personale, altele care nu țineau de mine, am trecut pe Linux. Din acest moment s-a întâmplat un lucru pe care l-am conștientizat la întreaga lui valoare abia după ce am primit tableta: eu nu mai aveam niciun dispozitiv pe care să folosesc jocuri. Aș putea rescrie un proverb destul de cunoscut în felul următor: poți judeca un lucru la adevărata lui valoare abia atunci când îl ai (nu după ce l-ai pierdut, cum spune varianta originală). 🙂

Acum să trecem la tabletă. 😀 Construcția dispozitivului Allview Viva i701G este una destul de simplă: pe partea din față se află ecranul, o cameră secundară și un difuzor pentru apeluri (are și funcție de telefon); iar pe spate găsim, în partea de sus, camera foto principală, sub aceasta, în partea dreaptă, logo-ul Intel, în centru se află logo-ul Allview și în partea de jos se pot vedea denumirea dispozitivului, o atenționare cu privire la baterie și fanta pentru difuzorul principal. Toate aceste inscripții se află pe un capac metalic nedetașabil, care îi dă un aspect plăcut tabletei, însă care se încinge foarte tare atunci când este folosită, de exemplu, în jocuri. La capetele de sus și de jos avem niște protecții de plastic, cea de jos putând fi îndepărtată pentru a atașa aparatului o cartelă SIM și/sau un card de memorie microSD. Acest capac are un sistem de prindere cu cleme, ceea ce pentru mine l-a făcut să pară cam firav și să îl desfac cu o ușoară teamă. Per total, carcasa nu pare să fie excelent închegată, așa că să nu vă avântați la vreun bend test. :))

Allview Viva i701G

Pe partea dreaptă a tabletei, privită din față, avem singurele butoane: cel de oprire/deblocare și de volum. În partea de sus avem mufa microUSB pentru încărcare sau pentru atașarea un stick de memorie (printr-un cablu special OTG, neinclus în pachet) și conectorul de 3.5 mm pentru căști. Aici aș avea o mică nemulțumire, căci cele două mufe sunt plasate mult prea aproape una față de cealaltă, ceea ce îngreunează folosirea unor căști (dacă au mufă mai groasă, ca ale mele) în timp ce device-ul se încarcă.

Allview Viva i701G

Pe partea de captură a imaginii, Allview Viva i701G nu se descurcă prea bine. Știu că nu se pune mare accent pe aceste lucruri, însă senzorul principal, de 2 MP, de pe acest gadget pare ceva mai slab decât cel cu aceeași rezoluție de pe smartphone-ul meu lansat în urmă cu 3 ani. Iar camera secundară este și mai slabă.

Allview Viva i701G

Poate se descurcă mai bine la capitolul redare audio? Ei bine, nu! Nu îți recomand să asculți ceva la difuzorul ei, ci să folosești, dacă e posibil, o pereche de căști, caz în care calitatea sunetului devinde acceptabilă.

Sistemul de operare, după cum am menționat și în articolul de unboxing, este Android 5.1 Lollipop. Acesta oferă o experientă destul de fluidă la navigarea prin meniuri și îmi place faptul că, atunci când folosești o aplicație, barele de notificări și cea de navigare (butoanele home, înapoi și pentru aplicații recente) dispar, ele putând fi afișate la nevoie printr-un simplu swipe. Aplicațiile se mișcă foarte bine pe această tabletă, ajutate de procesorul Intel quad-core pe 64 de biți și memoria RAM de 1 GB. Eu am folosit-o în special la jocuri și vă recomand Asphalt 8: Airborne, care arată și se mișcă extraordinar pe Allview Viva i701G. Am instalat și NFS No Limits, însă nu îl recomand pentru că, deși răspundea corect la comenzi, totul se derula extraordinar de încet. Oricum, găsiți o multitudine de jocuri în Google Play! 🙂

Să vă spun câteva cuvinte și despre baterie. Pe site-ul producătorului este menționată o durată de funcționare de 4 ore. Și cam atât este, desigur, depinde cum o folosești, că în jocuri și cu wi-fi pornit s-ar putea să te țină mai puțin și invers, dacă o lași în stand-by și nu o folosești. Adică poți să o iei cu tine dacă ai de făcut un drum mai lung cu mașina (dacă nu conduci tu 🙂 ), dar nu o lua într-un loc unde nu ai acces la priză.

Allview Viva i701G

Concluzia despre tableta Allview Viva i701G

Chiar dacă nu este printre cele mai puternice tablete de pe piață, mi se pare foarte potrivită pentru jocuri sau chiar pentru binging (adică să te uiți la filme fără oprire) ;), căci se laudă că poate reda video la 1080p; eu am văzut un video la doar 720p pe YouTube și calitatea era foarte bună, însă nu uita de căști! 😀 Desigur, îi poți găsi și alte utilizări și chiar sunt curios tu la ce ai folosi un astfel de dispozitiv! 😀

Tableta poate fi cumpărată direct de la producător sau de la magazinul online eMag.

Se pare că am reușit, până la urmă, să testez un dispozitiv Allview! :))

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *