fbpx
top 5 gadgeturi

Top 5 gadgeturi inovative

Am vorbit de cateva ori despre anumite tehnologii care mi se par cam imposibile pentru acest moment, dar avand in vedere ca in aceasta perioada lucrurile se dezvolta intr-un timp ametitor nimic nu pare a fi imposibil. De altfel am tot scris in nenumarate ocazii despre tot felul de gadgeturi ce au aparut pe piata si despre reactiile oamenilor la aceste dispozitive.

Sunt constienta ca intr-o lume atat de vulcanica si de dornica de a se dezvolta rapid toate dispozitivele care mi se par ireale si pe care le descopar in diverse clipuri vor fi in scurt accesibile pe piata din intreaga lume. Si spre exemplu as putea incepe cu o mica lista de astfel de gadgeturi ce mie mi se par imposibil de realizat desi o parte dintre ele sunt deja pe piata spre achizitionare.

5 gadgeturi ce vor aparea in urmatorii ani

  • bratara care poate prelua toate notificarile de pe telefonu mobil, inclusiv apelurile telefonice;
  • “I Watch” – un ceas inteligent ce poate reliza o multime de activitati, nu doar cele legate de alarma (si de trezitul tau);
  • “formatul perete – display-ul de sticla” desi pare de necrezut se pare ca in anii viitori ne vor astepta foarte multe suprize in ceea ce priveste dezvoltarea tehnologiei, ce-i drept aceasta nu ocoleste nici partea dedicata a display-ului;
  • “cardul inteligent” in clipul pe care am sa vi-l las sa-l vizualizati mai tarziu o sa primiti lucruri ce pot fi de neimaginat pentru un simplu card;
  • “ziarul inteligent” – sa nu va minuneze vreodata daca peste vreo 5 sau 10 ani vom avea parte de ziare inteligente in care vom observa animatii ce se pot deplasa de pe o pagina pe cealalta a ziarului.

Nu stiu de ce, dar am tendinta sa spun ca despre primul gadget din lista am mai scris la un moment dat. Asta poate pentru ca imi amintesc foarte bine faptul ca aceasta bratara se poate conecta la smartphonul tau si o poti purta oriunde vrei, chiar si atunci cand vrei sa faci dus. In plus de asta, bratara te poate ajuta sa iti citesti mesajele, sa trimiti diferite mesaje si bineinteles sa poti raspunde la telefon.

Asa cum am spus si mai devreme I Watch este un ceas inteligent ce poate realiza mult mai mult decat sa te trezeasca atunci cand il programez. De exemplu acest ceas inteligent il poti folosi pentru a verifica notificarile, mesajele, dar si sa-ti organizezi treaba de birou. Bineinteles acest lucru este posibil deoarece poti vedea tot ce ai nevoie cu ajutorul unei holograme. De asemenea poti folosi acest ceas si pentru a copia diverse fisiere, spre exemplu din aparatul foto, ca mai apoi sa le poti edita tot cu ajutorul acestui ceas.

“Formatul perete – display-ul de sticla” l-am denumit asa pentru ca nu stiam exact ce denumire sa-i dau plus ca forma lui e total diferita de celelalte, iar aici ma refer la dimensiuni. Pot spune ca acest perete display este sensibil la atingeri, poti observa obiectele la o scala mult mai mare si bineinteles pare a fi utilizat mai mult de catre designeri. Oricum si acesta este la fel de inteligent ca toate celelalte gadgeturi despre care am scris pana acum.

Cum ar fi sa te trezesti dimineata si sa-ti citesti ziarul, mai exact sa-l vizualizezi, caci asta pare a fi ziarul inteligent peste cativa ani. Cum ar fi sa te plimbi prin gradina si sa te uiti prin paginile din ziar si in acelasi timp animatiile si informatiile sa se deplaseze pe acolo. Cam asta veti observa si in clipul pe care am sa-l las aici sa-l vedeti.

Nu stiu in ce directie o sa ne indreptam, dar nu cred ca e atat de rau sa avem parte de asemenea schimbari. Dar oare vom face fata acestei noi tehnologii sau ne vom impiedica de ceea ce ne poate fi de ajutor?!