Preview 14905 – Windows Insider ep. 3

Folosesc de aproximativ o zi cel mai nou build de Windows 10 din Insider Fast Ring, Preview 14905, și, după cum se menționa în changelog-ul oficial, acesta vine cu câteva îmbunătățiri, dar și cu câteva bug-uri cunoscute, atât pe mobil, cât și pe pc. Nu am să iau cu copy/paste aici ce spune Microsoft, ci am să scriu despre experiența pe care am avut-o eu până acum cu aceste update-uri.

Încep cu varianta pentru computer, pentru că este mai puțin de scris. Nu am observat îmbunătățiri majore, însă pare că acest build este un pic mai stabil decât varianta precedentă. Singurul bug nou, care este menționat în changelog și de care am avut și eu parte, este faptul că butonul de oprire din meniul start, odată apăsat, nu mai afișează opțiunile aferente; practic nu mai face nimic. În schimb, pentru a restarta computer-ul, de exemplu, trebuie folosită tasta Windows +X și de aici aleasă opțiunea dorită din submeniul „Shut down or sign out”.

Pe mobil, însă, lucrurile stau cu totul altfel. Acest build pare un regres major față de versiunile anterioare. Imediat după update, am observat că bara de notificări nu stătea deschisă decât dacă insistam de mai multe ori, chiar dacă și-a revenit între timp. În Magazin am observat cum animația de încărcare rămânea în prim-plan chiar și atunci când glisam meniul lateral; din păcate, nu am fost atent dacă acest lucru era prezent și înainte, dar tot cred că ar trebui remediat. Iar cel mai grav lucru mi s-a părut că s-a pierdut fluiditatea pe care o avea înainte dispozitivul la navigarea prin meniuri, a crescut durata de deschidere a aplicațiilor și apar crash-uri cam des.

Pe cât de nerăbdător eram să instalez acest Preview 14905, la fel de mult îmi doresc acum să vină următorul! 😀

Mai jos am pus un screenshot cu bug-ul vizual din Magazin.

preview 14905

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *