fbpx
versiuni noi de Android

Până când vor primi terminalele Nexus versiuni noi de Android

Unora dintre noi ne place să primim din când în când versiuni noi de Android sau pentru alte sisteme de operare pe care le folosim. Chiar este recomandat să mai facem câte un update dispozitivelor noastre, căci, de cele mai multe ori, update-urile aduc funcții noi, îmbunătățesc performanțele aparatelor și vin cu patch-uri pentru eventualele probleme de securitate.

Google vine cu o veste bună pentru utilizatorii terminalelor sale din gama Nexus, care reprezintă viziunea companiei despre cum ar trebui să fie un telefon care rulează Android OS. Aceștia au publicat o listă în care este specificată data de la care smartphone-urile cu Android “curat” nu vor mai primi actualizări. De menționat ar fi că din listă lipsește Nexus 4, care și-a încheiat ciclul de viață, însă alte două aparate aflate în aceeași situație sunt menționate.

Acestea sunt datele când se termină suportul oficial pentru dispozitivele Google Nexus:

– Nexus 10: November 2014

– Nexus 7 (2013): July 2015

– Nexus 5: October 2015

– Nexus 6: October 2016

– Nexus 9: October 2016

Nexus 6P: September 2017

Nexus 5X: September 2017

Însă, nu trebuie să îți faci griji după ce vei trece de data când aceste smartphone-uri nu vor mai primi versiuni noi de Android, căci această gamă de dispozitive este foarte apreciată de modder-i și sunt 99% sigur că vor mai primi câteva versiuni ale sistemului de operare și după datele menționate, chiar dacă neoficial, prin intermediul custom ROM-urilor.