fbpx

Obiective foto cu tehnologie Zeiss pentru iPhone

Ceea ce vedeți în imagine sunt obiective foto care se fixează pe smartphone, în acest caz pe iPhone 6 sau 6S. Partea optică este realizată de Zeiss, iar suportul de prindere este marca Exolens.

Tehnologia folosită pentru aceste dispozitive a fost numită Mutar și caracteristica ei este că lentilele obiectivului sunt calibrate pe focus infinit, sarcina focalizării rămânând în grija lentilelor telefonului. Din această categorie fac parte două obiective: Mutar 2.0x, care mărește distanța focală a iPhone-lui până la aproximativ 6 cm și Mutar 0.6x, care este un obiectiv de tip wide-angle. Însă există și varianta pentru fotografii macro, numită Vari-Proxar, care are abilitatea specială de a face focus pe toate obiectele aflate la o depărtare între 3 și 12 centimetri față de obiectiv.

Însă să nu vă așteptați să vedeți astfel de dispozitive la prieteni prea curând, căci posesorii de telefoane Apple le vor putea cumpăra abia de la jumătatea acestui an. Totuși mai puteți vedea o poză cu un astfel de obiectiv, montat pe un iPhone.

Family_BlankPhone2-650-80

Îmi pare rău că nu vă pot oferi mai multe detalii, însă fotografia nu este tocmai domeniul meu preferat; eu fac fotografii extrem de rar, fără să țin cont de vreo regulă și nici măcar nu vreau să par profesionist în asta. De fapt, imaginea de mai jos poate demonstra exact cunoștințele mele în materie de artă fotografică! 🙂

distanța focală
2 foci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *