O casa moderna necesita accesorii moderne!

Posted by

Traind in era cand poti face orice cu o conexiune la internet, este logic sa folosesti becuri smart, dar si o priza smart wifi, in living sau in toate camerele de preferat. Automatizarea la domiciliu are reputatia de a fi scumpa, dar este foarte posibil sa inveti elementele de baza ale Smart Home fara sa investesti foarte mult.  Insa, aceste prize electrice inteligente sau prize smart wifi, costa mult mai putin decat ne imaginam. Deoarece majoritatea utilizeaza protocoale de comunicare standard, Bluetooth sau Wifi, nu necesita echipament suplimentar, cu exceptia smartphone-ului sau chiar a routerului de internet. 

Ajutati de o aplicatie mobila, aveti posibilitatea sa va controlati prizele: deschideti sau taiati sursa de alimentare la orice dispozitiv, chiar de la distanta, sa programati functionarea acestuia etc. Cele mai sofisticate prize inteligente masoara si consumul de energie electrica. Este un indicator interesant pentru economisirea energiei.

Modelul de priza programabila inteligenta WiFi SMART compatibila cu Alexa si Google Assistant – by Widjit, este un produs perfect pentru cei care doresc sa isi automatizeze locuintele.

Acest model de priza prezinta urmatoarele caracteristici:

 -este compatibila cu Smart Life App / Tuya;

-poate fi programata sa functioneze la anumite ore;

-poate fi controlata prin comenzi vocale;

-este compatibila cu Alexa / Google Assistant;

-usor de configurat, intuitiv si usor de utilizat;

-functioneaza cu o retea WiFi. 

Puteti programa orele cand sa porneasca si sa se opreasca luminile sau diferite electronice alimentate la aceasta priza. Utilizand aplicatia gratuita, puteti programa o veioza sa se aprinda la apusul soarelui sau sa porniti un aparat de aer conditionat inainte sa ajungeti acasa. 

Prima functie banala este de a activa sau dezactiva priza („On / Off”). Accesibil in aplicatia mobila, se realizeaza manual sau automat, prin programare. In al doilea caz, smartplug-ul este activ numai in perioadele de timp definite de utilizator si furnizeaza energie electrica dispozitivelor. Aceasta este pentru a porni aparatul de cafea in fiecare dimineata sau pentru a impiedica un copil sa se uite la televizor noaptea tarziu.

Retineti ca toate aceste prize sunt prevazute cu un comutator de inlocuire, amplasat in partea superioara sau laterala. Doar apasati-l pentru a activa sau dezactiva mufa, fara a utiliza smartphone-ul. De asemenea, vedem apar prize cu porturi USB, care pot fi astfel utilizate pentru incarcarea unui smartphone.

O alta functie complementara interesanta (atunci cand este oferita): masurarea consumului de energie electrica. Acest lucru este exprimat in kilowati / ore, sau chiar in euro folosind un tabel de conversie. Atunci cand cautati economii de energie, este o modalitate de a constientiza consumul anumitor dispozitive si de a reduce, atunci cand este posibil (dificil sa intrerupeti frigiderul). Si chiar sa schimbi dispozitivul in cauza daca consumul este considerat prea mare sau anormal.

Desigur, prizele electrice cu programare mecanica sau electronica fac acelasi lucru de mult timp. In plus, sunt de 5 pana la 10 ori mai putin costisitoare. Dar aceste tablouri inteligente sunt mai complete.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *