Nokia Lumia 525 rulează acum și Android

Deși acum sunt fan al telefoanelor care rulează sistemul de operare Windows, pot spune că așteptam cu foarte mare curiozitate să se întâmple ceea ce am scris în titlu. Mă așteptam și mai mult să apară astfel de inițiative după ce am citit că Microsoft ar fi „scăpat” pe internet niște chei care deblochează BIOS-ul pentru a putea rula orice sistem de operare. „Vedeta” acestui hack este Nokia Lumia 525.

Dacă hardware-ul este entry-level și destul de vechi, dinainte ca Microsoft să își treacă numele pe aparatele făcute de finlandezi, sistemul de operare este unul customizat, Cynogenmod, bazat pe ultima (deocamdată) versiune de Android, Marshmallow. Nu se știe exact dacă hacker-ul s-a folosit de „portița” lăsată de Microsoft pentru a reuși să ducă la îndeplinire rularea Android OS pe Nokia Lumia 525, însă acesta declară că a avut nevoie de câteva luni doar pentru a face ecranul să meargă. Totuși, a promis că peste câteva săptămâni va pune la dispoziția tuturor pasionaților de modding un Developer Preview pentru ca și ei să poată încerca Android-ul pe un telefon Windows.

Nokia Lumia 525

Tot ce pot să mai spun, înainte de a vă lăsa să urmăriți filmulețul cu năzbâtia :)), este că sper (și cred) că, odată făcut primul pas, „boala” se va extinde și către alte telefoane din gama Lumia, inclusiv la modelele mai noi!

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *