fbpx
update la android 10

Nokia 8.3 și alte bunătăți

Astăzi am avut un fel de premieră din partea Nokia. Deși toți marii producători obișnuiesc să transmită în direct pe internet lansările noilor dispozitive, de data aceasta am avut parte de o lansare exclusiv online. Mișto! Iar ceea ce au lansat – te lingi pe degete – un telefon 5G, Nokia 8.3, care va costa mult mai puțin decât alte aparate similare, dar și alte bunătăți.

Însă eu asupra flagshipului aș vrea să insist. Din start puteam paria că Nokia 8.3 va fi un model performant. Și chiar este. Are un procesor Snapdragon 765G, cel mai recent și performant din seria 7xx, care cică ar avea un raport preț/performanță mai bun decât 865-ul; însă dacă vorbim strict de performanță, tot mai puternică e seria 8xx, ceea ce mă face să mă întreb dacă doar ținta unui preț mai mic i-a condus pe cei de la Nokia către această alegere dubioasă.

În ceea ce privește memoria, sunt două variante: 6 GB de RAM cu 64 GB pentru stocare și 8 GB RAM cu 128 GB pentru stocare. Va suporta și card de memorie microSD, deci nimic neobișnuit la acest capitol.

Noul flagship finlandez are un ecran de 6.81 inch, decupat în partea stângă pentru camera de selfie, și rezoluție de 1080 x 2400 pixeli – aspectul ecranului fiind de 20:9. Pachetul de dotări e completat de o baterie de 4500m Ah care se poate încărca rapid cu încărcătorul de 18 W.

Componentele ca componentele, dar (și cred că e pentru prima dată când spun scriu asta) uite ce șmecher arată dispozitivul ăsta. Las imaginea mai jos, să poți saliva și tu la ea, cum fac eu de când s-a lansat aparatul. Și dacă luăm în considerare prețul de 3000 de lei, mi se pare alternativa la ceea ce oferă ceilalți mari producători. Partea proastă e că va trebui să așteptăm până la sfârșitul lui iulie ca să ne putem juca cu un Nokia 8.3 5G.

nokia 8.3
Așa arată desertul ăsta de telefon.

Și acum câteva cuvinte extrase direct din comunicatul HMD, cu părere de rău pentru celelalte telefoane, dar pe mine doar mărgica de mai sus mă interesează.

Nokia 5.3 – Snapdragon 665 și o autonomie a bateriei de până la două zile – în România din mai, la 900 de lei.

Nokia 1.3 – Android 10 (versiunea Go), cu promisiune de update la Android 11 (atenție, Nokia, s-ar putea să rețin asta, deși știu că v-ați ținut cuvântul și în cazul Nokia 1) – din aprilie, la 450 de lei.

Nokia 5310 – „un Nokia 5310 Xpress Music (sigur vi-l amintiți – nota mea) reimaginat”, cu două difuzoare frontale – 200 lei, de asemenea din aprilie.

Iar la sfârșit, pentru fanii lui James Bond, Nokia 8.3 va apărea în filmul No time to die, care va fi lansat în toamna acestui an. Doar că încă nu se știe cu ce rol…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *