Lansatoare de… programe

Vine un moment în viața oricărui utilizator de Android când se plictisește de interfața sistemului de operare sau de cea instalată de producător peste aceasta. Mulți dintre noi (chiar și eu) ar recurge la instalarea unui ROM custom, însă după ce am pățit cu un telefon similar cu cel pe care îl am acum, a trebuit să caut o alternativă. Și am găsit! Launcher-ul e un progrămel care face ceva mai mult decât să schimbe ecranul principal și meniul, el îți poate aduce și vremea și poate optimiza memoria RAM a telefonului, printre altele. Am să vă arăt în continuare 3 dintre launcher-ele pe care le-am folosit de curând.

1.Google Now Launcher

În imaginile de mai sus sunt două dintre aranjamentele pe care le-am făcut în Google Now Launcher, suprapus pe un fundal live pe care telefonul îl are preinstalat. Mi-a plăcut la acest lansator faptul că derularea listei cu aplicații se face pe orizontală și că pare să se miște ceva mai repede decât launcher-ul stock. Ca aspect negativ remarc faptul că la instalarea acestui program sunteți întrebați dacă vreți să instalați și alte programe fără de care el nu ar putea funcționa, ceea ce ar putea face imposibilă folosirea lui pe telefoane cu memorie de stocare foarte mică. Altfel, dacă telefonul tău are mai mult de 500 mb sau este unul nou (în care ai mulți GB disponibili), îți recomand să încerci această aplicație.

2.Hola Launcher

Mai sus sunt două capuri de ecran cu Hola Launcher, alături de o temă (descărcată din aplicația lor) cu iconițe 3D și fundal live. Acest program nu are nevoie de aplicații adiționale pentru a funcționa. Hola are, desigur, o aplicație pentru vreme, una dintre cele mai bune pe care le-am folosit, și optimizează RAM-ul mai bine decât toate aplicațiile dedicate pe care le-am încercat până acum. În ciuda animațiilor făcute să îți fure privirea la fiecare mișcare de deget, telefonul parcă zboară. Lansatorul Hola are derulare verticală în meniu, însă nu este deloc deranjant. Această aplicație ocupă locul întâi în preferințele mele.

3.GO Launcher Z

Am să fiu laconic în descrierea acestui launcher: face ce fac și celelalte, diferența e dată doar de preferințele fiecăruia.

 

Atât am avut de povestit deocamdată. Am scris numele aplicațiilor exact cum le găsiți în Google Play, pentru o depistare mai ușoară. Tu folosești vreun launcher? Pe care?

Spor la personalizat smartphone-ul!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *