Intel-AMD, viitori parteneri în domeniul plăcilor video

Din când în când, marii producători se aliază din diverse motive. Cel mai recent zvon vorbește despre un viitor parteneriat IntelAMD, care se va semna anul viitor, pentru ca Intel să beneficieze de anumite patente.

Ocazia cu care s-ar putea semna acest contract de licențiere prin care Intel va putea folosi anumite tehnologii de procesare video dezvoltate de AMD este încheierea asocierii dintre Intel și nVidia în data de 17 martie anul viitor. Aceștia din urmă au primit pentru brevetele lor 1 miliard și jumătate de dolari, asta însemnând, cu aproximație, 5 procente din totalul încasărilor lor. Motivele pentru care Intel nu va înnoi contractul cu nVidia anul viitor sunt o schimbare de viziune în ceea ce privește tehnologiile pe care vor să le implementeze în produsele lor pe viitor, dar și faptul că nu prea au fost mulțumiți de rezultatele parteneriatului curent.

AMD nu stă prea bine cu veniturile în ultimul timp și este într-o continuă căutare de surse noi. Din păcate pentru ei, Intel nu va folosi produse făcute de AMD, ci își vor fabrica propriile chip-uri, bazându-se doar pe patentele celor din urmă, (zvonurile spun) unele pentru tehnologii nu foarte performante. De aceea, probabil AMD nici nu își va spori încasările foarte mult, dar asta e doar părerea mea, căci nu există nicio cifră oficială.

Ce părere ai despre posibilul parteneriat IntelAMD? Vei cumpăra vreun produs „născut” din această colaborare?

One comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *