ian. 11

Răceală pentru laptop… de la un cooling pad Myria

Răceală pentru laptop… de la un cooling pad Myria

Poate e cam nepotrivit momentul pentru a discuta despre răceală, având în vedere cum este vremea. Dar așa s-a nimerit. Laptop-ul meu a decis să se supraîncălzească mai mult decât de obicei, până în punctul în care se oprea automat. Mi-ar fi plăcut să scriu că am rezolvat această problemă prin cine știe ce invenție gândită de mine. Însă am ales calea clasică de a pune dispozitivul pe un cooling pad Myria. Bineînțeles că nu puteam pune mâna pe un nou gadget, chiar dacă unul atât de banal, fără să îi fac (măcar o imitație de) review 🙂 ).

Despre cooling pad Myria KL-0295Z

Myria KL-0295Z, căci aceasta este denumirea completă, poate fi descris în felul următor: o bucată mare de plastic cu o formă asemănătoare cu a literei X, acoperită în partea de sus cu o plasă metalică pe care este vopsit logo-ul Myria și sub care putem vedea ventilatorul de 16 cm în diametru, care va lucra la 600 de rotații pe minut. Cooler-ul va fi alimentat prin una dintre cele două mufe USB, cealaltă putând fi folosită pentru orice alt dispozitiv periferic. Pe acest gadget mai există și un buton de pornire/oprire pe care sunt sigur că nu îl voi folosi prea des. Adică deloc. 😀

Acest cooling pad Myria este conceput pentru dispozitive de cel mult 15″ și un dispozitiv mai mare, chiar și doar cu 0.6″ în plus, cum este laptopul meu, nu se va așeza perfect. Zgomotul produs nu este deloc mare, dar ar putea deveni deranjant după o anumită perioadă dacă în camera în care te afli este liniște.

Gadget-ul acesta, care poate fi găsit în magazinele Altex, mi-a răcit laptop-ul de la, probabil, +100 de grade la circa 50 în idle și în jur de 70 când îl utilizez, ceea ce este suficient cât să pot lucra pe el, salvându-mi astfel sfârșitul de semestru și prima sesiune de examene, care așteaptă după colț. :)))

Ție cât de util ți se pare un astfel de cooler?

  1. Pentru mine nu prea s-ar dovedi util un cooling pad, mai ales ca nu prea ma joc foarte des jocuri solicitante. In orice caz, un laptop poate duce, din punctul meu de vedere, temperaturi de 80-90 de grade celsius.

Comentariile sunt inchise.