fbpx

Cele mai noi gadgeturi in supravegherea video

Dezvoltarea sistemelor de securitate

Tehnologia din acest domeniu a evoluat constant in ultimii ani, astfel am facut trecerea de la solutiile clasice bazate pe un video recorder cu caseta la niste solutii HD bazate pe digital video recorder cu hard disk.
In urma cu 10 – 15 ani, aceste echipamente erau destul de limitate din punct de vedere tehnologic, vedeam destul de rar un sistem de supraveghere video si de regula doar in locatii de gen banci, cazinouri, etc.

Pe langa faptul ca preturile erau destul de mari la vremea respectiva, solutiile erau destul de complicate si erau bazate pe video recordere clasice sau placi de captura. Cu siguranta cei care cunosc acele placi de captura stiu cat de mult depindeau de calculator si de o buna functionare a acestuia.

gadget1

Nici in cazul camerelor lucrurile nu erau mai simple, spre exemplu cele de exterior erau formate de regula din camera de interior, carcasa speciala pentru exterior si tun de infrarosu. In ceea ce priveste calitatea imaginii, rezolutiile de la inceput nu erau printre cele mai bune.

Produse cu specificatii foarte bune la preturi accesibile.

Evolutia proceselor tehnologice din fabrici, dar si dezvoltarea tehnlogiilor, au dus astazi la niste echipamente mult mai usor de folosit, cu o calitate mult mai ridicata, dar si cu niste preturi mult mai accesibile.
Spre exemplu acum putem gasi la un pret de cateva sute de lei un DVR H.264 care sa aiba o rezolutie High Definition si care sa stie sa faca si cateva chestii interesante, cum ar fi functia de accesare a imaginilor de pe telefon mobil, inregistrarea pe o perioada indelungata, un meniu usor de utilizat sau posibilitatea de conectare la echipament fara IP static, doar cu un ID si o parola.

Progrese s-au facut si in cazul camerelor, acum putand sa beneficiem de niste camere ALL IN ONE care sa aiba:
– rezolutie HD si sa poata oferi imagini de calitate,
– un standard waterproof si sa le putem folosi cu succes in exterior,
– o lentila varifocala care sa ne permita alegerea unghiului dorit cu usurinta,
– leduri de infrarosu, care sa ne permita vizualizarea unor imagini de calitate pe timp de noapte, etc.

gadget2

Astfel clasicele tunuri de IR, carcasa de exterior sunt integrate intr-o camera de supraveghere cu infrarosu, conceputa din start pentru a fi folosita outdoor.

O solutie aleasa de cat mai multe persoane

Toate aceste avantaje, precum si preturile destul de bune, au facut ca mai multe magazine online sa opteze pentru introducerea kiturilor de securitate in gama lor de oferte. Am facut recent o mica analiza si am realizat ca un kit performant pentru o mica locuinta poate ajunge sub 1000 de lei. Probabil ca daca stati sa va ganditi, acesta este un pret mic pentru siguranta dumneavoastra si a familiei.

Cu cateva clickuri va puteti comanda un DVR, un hard disk, cateva camere, sursele de alimentare si mufele pentru acestea si veti putea alcatui un sistem de supraveghere video performant la niste preturi accesibile, astfel va veti putea proteja locuinta cu un efort minim.

Speram ca trendul de care am vorbit in acest articol sa continue si pe viitor, tehnologiile si calitatea s a evolueze, iar preturile sa devina si mai ieftine. Asa oricare dintre noi isi va putea permite o astfel de solutie si se va bucura de mai multa liniste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *