Cele mai folosite versiuni Android la început de mai

Distribuirea sistemului de operare Android în funcție de versiune se schimbă ușor de la lună la lună, de aceea, tot în același ritm, Google face publice date referitoare la acest lucru. Să vedem care sunt cele mai folosite versiuni Android în momentul acesta!

Câștigătoare la capitolul adopție de către utilizatori sunt cele două versiuni de Lollipop, 5.0 și 5.1 care, împreună, se află instalate pe mai mult de 35% din dispozitivele care rulează Android. Pe poziția mediat următoare se află KitKat, care a acaparat peste 32% dintre smartphone-uri.

Ceea ce mie îmi pare puțin ciudat este că versiunea 6.0 Marshmallow, lansată anul trecut, este folosită pe mult mai puține telefoane decât Jelly Bean, care are deja 3-4 ani vechime, însă pe care și eu o folosesc (doar pentru că telefonul meu stă prost pe partea de modding). „Scorul” este de 7.5 procente la 20.1%.

Deși încă există instalate pe smartphone-uri și versiuni mai vechi decât Jelly Bean, doar una s-a tot încăpățânat să rămână acolo, chiar dacă eu nu îi mai dau mult timp: Froyo 2.2 există pe 0.1% din toate dispozitivele Android.

Numărul de aparate care rulează această versiune a rămas constant în ultima perioadă, iar Marshmallow este singura care a crescut, și nu cu puțin.

Deocamdată, atât. Cu astfel de știri ne vom mai întâlni peste aproximativ o lună.

Telefonul tău rulează una dintre cele mai folosite versiuni Android sau una dintre celelalte?

cele mai folosite versiuni Android

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *