fbpx

Ce a lansat astăzi Huawei

Astăzi Huawei a avut o prezentare foarte interesantă pentru noile vârfuri de gamă, prezentare la care am asistat din fața mobilului, prin intermediul YouTube 🙂 . Se știa deja de ceva vreme că noua lor generație de smartphone-uri va purta indicativul P20, ba chiar varianta Lite este deja oficială, fără să fi avut parte de vreun eveniment special. Dar să trecem la „vedete”, adică P20 și P20 Pro.

Avem parte de două smartphone-uri cu ecran Full HD+, în formatul care este acum la modă, adică 18:9. Ca procesor avem Kirin 970 cu procesare neurală și capabilități AI pe unde nici nu te aștepți (cum ar fi în aplicația de mesaje). Tot la capitolul asemănări intră bateriile foarte mari (3500 și 4000 mAh) și 128 GB pentru poze/video și altele.

La deosebiri, dotarea care sare în ochi și pe care s-a pus accentul în prezentare este camera triplă făcută în colaborare cu Leica, prezentă pe modelul Pro: un senzor de 8 MP și zoom optic 3x, un senzor monocrom de 20 MP și unul color de 40 MP. Asta este cu doar un megapixel mai puțin decât reușea Nokia să pună pe un smartphone în 2012, dar să nu judecăm doar după cifre, căci tehnologia a evoluat enorm în ultimii 6 ani.

Tot în cadrul evenimentului din Paris, a fost anunțat și Huawei Mate RS Porsche Design, cu un sistem inovator de răcire, dar, mai important, doi senzori pentru deblocarea cu amprentă, dintre care unul este situat sub display-ul telefonului.

Pe scurt, Huawei tocmai a lansat câteva aparate care par să bată cam tot ce este pe piață în momentul ăsta… în teorie. Practic, încă nu știu, dar sper să am ocazia să aflu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *