Am revenit la Android: Lenovo Vibe B (review)

A sosit vremea să agăț în cui bătrânul Nokia Lumia 830, care a ajuns la finalul vieții chiar și cu update-urile din Windows Insider, și să revin la un dispozitiv Android, deocamdată unul low-cost: Lenovo Vibe B. A trecut aproximativ un an de când nu am mai folosit un telefon cu acest sistem de operare, iar acela rula, oricum, o versiune antică. Deși sunt mereu #lacurent cu schimbările pe care Google le aduce OS-ului lor, e cu totul altă senzație atunci când chiar folosești un dispozitiv cu o versiune mai recentă. Dar să trecem la ce ne interesează cu adevărat…

Vibe B

Am să încep descrierea lui Vibe B cu partea din spate (nu mă întreba de ce, pur și simplu 😀 ): de sus în jos avem (după cum se și vede) o cameră foto cu flash led, logo-ul Lenovo și perforațiile pentru difuzor. Sub acest capac de plastic cu model (care îl face ceva mai aderent) se află două slot-uri microSIM și unul pentru cardul de memorie (dispozitivul are doar 8 GB spațiu de stocare, din care doar vreo 3 disponibili utilizatorului), dar și bateria detașabilă. Continuând pe laterale, în partea stângă avem… nimic 😀 , jos este doar perforația pentru microfon, pe dreapta, cele 3 butoane cu care suntem obișnuiți de la majoritatea smartphone-urilor, iar sus sunt mufa microUSB și conectorul de căști.

Vibe B

Pe partea din față predomină ecranul de 4.5″, ceea ce îl face extrem de ușor de utilizat cu o singură mână, cu rezoluția de 854×480 pixeli, înconjurat de niște margini destul de late; deasupra acestuia se află o cameră frontală și difuzorul pentru apeluri, iar jos sunt butoanele pentru navigare. Display-ul este foarte greu de citit în soare puternic, chiar și cu luminozitatea setată la maximum.

Lenovo Vibe B rulează Android 6.0 și cred că are aplicat pe el o interfață modificată de producător, dar eu nu am apucat să o văd pentru că am instalat launcher-ul Google Now încă de la setarea inițială. Sub „capotă” se află un procesor quad-core MediaTek MT6735 la 1 GHz și 1 GB de memorie RAM. La un astfel de dispozitiv te aștepți să aibă un pic de lag, dar nu e supărător și, din păcate, am văzut mult mai rău la aparate asemănătoare. Din RAM-ul instalat pe telefon, două treimi sunt folosite de sistemul de operare, dar ce rămâne este suficient pentru a folosi vreo 2 aplicații simultan.

Spuneam mai sus că pe Vibe B există două camere foto. Ignoră-le cât poți! 🙂 ) Cea frontală are 2 Mp, iar cea principală are 5. Degeaba! Imaginile ori ies suprasaturate, ori lipsite de luminozitate, dar îngeneral lipsite de detalii. Să nu cumva să îl duci în întuneric! Și să faci un zoom înainte de a poza sau pe o imagine captată anterior ar însemna sinucidere fotografică. Am și dovezi!

 

Să îți dau și o veste mai plăcută: calitatea audio este neașteptat de bună… pentru segmentul lui de preț, desigur! Chiar dacă volumul sonor este cam scăzut, sunetul este redat destul de clar, atât prin difuzorul telefonului, cât și în căști.

Să îți spun câteva cuvinte și despre bateria de 2000 mAh: nu am curaj să plec nicăieri fără să iau încărcătorul cu mine!

Să tragem concluziile!

Părți slabe: ecranul este greu de citit în lumină puternică; bateria are o capacitate destul de mică; camera foto.

Părți bune: calitatea audio; dispozitivul este ușor, realizat dintr-un plastic aderent; dimensiunea ecranului facilitează utilizarea cu o singură mână.

Lenovo Vibe B a fost lansat pe la începutul toamnei trecute și poate fi găsit la un preț destul de mic aici și aici, dar și pe la alte magazine.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *