fbpx

A9 Plus este telefonul Allview cu Android Go

Am primit cu ceva timp în urmă știrea care spunea că Allview va lansa un terminal cu Android Go. Acesta a fost lansat astăzi și se numește A9 Plus. Dar care e treaba cu Android Go?

Această versiune a sistemului de operare (8 Oreo, în cazul de față) este construită special pentru telefoanele accesibile, unde, pentru a rezulta un preț mai mic, nu se introduc cele mai puternice componente. Însă, până acum (și scriu asta din propria experiență), telefoanele slabe puneau serios răbdarea la încercare și veneau cu versiuni mai vechi de Android. Android Go conține aplicații special gândite pentru a folosi mai puțin spațiu de pe dispozitiv și pentru a rula mai bine. Așadar, cel puțin pe hârtie, lucrurile ar trebui să se îndrepte (însă nu sunt convins până nu testez).

Despre A9 Plus voi scrie (citând din pagina de produs) că are un procesor cu 4 nuclee, care rulează la 1.3 GHz, 1 GB memorie RAM și 8 GB de stocare. Low-end, însă diferența ar trebui să o facă tocmai acea versiune specială a sistemului de operare despre care am povestit mai sus. Alte caracteristici ale telefonului sunt: ecran de 5.34″ în format 18:9 (însă la o rezoluție de 480×960, ceea ce mi se pare ciudat de puțin pentru anul acesta). Bateria este de 2500 mAh; există și un senzor pentru deblocare cu amprenta. Pentru că spațiul de stocare tot se va umple la un moment dat, îi poți adăuga un card de până la 128 GB.

A9 Plus este un smartphone ciudat și sunt foarte curios cum se va descurca în utilizarea de zi cu zi. Iar în ceea ce privește mixul de specificații dintre nou și vechi (formatul ecranului versus rezoluția acestuia) există un banc: dacă ai un… picior în apă clocotită și unul într-o bucată de gheață, în medie ai putea spune că ți-e bine…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *