Sony ZX110 – căști on-ear ieftine [REVIEW]

A trecut o săptămână de când folosesc căștile Sony ZX110, așa că e momentul să dau mai departe vestea despre experiențele acumulate. Mi-a trecut prin minte să împart articolul în 3 rubrici și să nu ignor nici romgleza.

Build & Design

Sony ZX110 sunt făcute din plastic, la fel ca multe altele din gama lor de preț. Cupele sunt închise și au pe partea interioară un material moale. Firul de 1.2 metri este ceva mai gros și mai lat decât la alte căști, ceea ce îl face să se încurce mai rar. Sistemul de pliere este cumva oblic.

Ergonomie & experiența de utilizare

Am să încep cu ce am terminat „capitolul” anterior, adică sistemul de pliere; chiar dacă acesta pare interesant, el permite doar plierea completă a căștilor, astfel încât în momentul în care le ții pe gât poți fi ușor incomodat/ă de laterala cupelor. În schimb, ținute în poziția de lucru, adică pe cap/urechi, nu doar îți livrează sunete, ci chiar izolează o parte din mediul ambiant (în special vocile), după cum am aflat încă din prima zi; nu am avut pe cine să întreb dacă e valabil și invers, adică să nu ajungă sunet în exterior (totuși, tind să cred că nu ajunge). De asemenea, sunt ușoare și confortabile chiar și la drum lung.

Sound quality

Asta e partea cea mai complicată. Sunetul livrat de Sony ZX110 depinde mult de dispozitivul de pe care se face redarea și calitatea fișierelor redate. Pe partea de YouTube pot spune că au redat destul de fidel toate frecvențele, pe partea de MP3-uri am avut și cazuri în care sunetele erau cam amestecate, cazuri în care frecvențele medii erau un pic distorsionate, dar și cazuri cu sunet impecabil, în care se remarcau bassul și vocile. Cel mai mult le-am folosit cu volumul setat la 70-80%.

Preț și concluzie

Aici este din nou o situație ciudată. Știm cu toții că uneori vânzătorii oferă anumite reduceri și că, dacă nu apare altă campanie, produsele pot reveni la prețul de bază. Un cunoscut de-ai mei a achiziționat căștile la 75 de lei, apoi ele au intrat la o reducere, costând 55 de lei, așa cum le-am găsit eu la eMag. Doar că acum eMag le vinde cu 100 de lei (preț redus de la 150!), însă pot fi găsite la prețul corect la Altex.

Pentru 55 de lei pot spune că Sony ZX110 se află la nivel cu ce oferă și alți producători. Pentru orice alt preț, nu cred că merită luate. În documentarea pentru articol am aflat că acest model este destul de căutat/cumpărat în alte țări (dar și la noi), însă în special pentru prețul mic. Dar nici nu arată rău. 🙂

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *