Un puști de 15 ani a scris o poveste inspirată de PUBG

În urmă cu câteva săptămâni răsfoiam biblioteca de cărți Apple și am dat peste coperta de mai sus. Speram să aflu câteva informații în plus despre acest joc popular; nu am avut noroc, căci „PUBG The Story: Russian Paradise” este doar o poveste inspirată de PUBG. Și nici măcar atât.

Mai precis, cartea de mai sus este relatarea unui astfel de joc, dinainte de parașutarea pe infama insulă Erangel și până în ultimele minute ale luptei. Însă nu este scrisă oricum, ci sub forma unui jurnal, ca și cum povestitorul chiar s-ar fi aflat acolo. Și, chiar dacă nu este o descriere plină de epitete și metafore, această poveste inspirată de PUBG reușește să aducă în joc ceva ce nu găsești jucându-l: emoție. De la cum te-ai simți parașutat dintr-o dată pe o insulă și ai descoperi că trebuie să omori alte ființe pentru a supraviețui, ai descoperi o zonă albastră care rănește; sunt povestite senzațiile simțite atunci când împușcă pentru prima dată pe cineva și când este rănit pentru prima dată de un adversar.

Cel mai amuzant lucru, de care mă simt rușinat că nu m-am prins din prima, este că, încă de la începutul jocului, protagonistul simte o foame intensă pe care nu o poate justifica, dar nici potoli. Pe la jumătatea poveștii, care nu este tocmai lungă, mi-am dat seama că acest sentiment era inspirat din mesajul pe care jocul ți-l afișează la final: „Winner, winner, chicken dinner!”. So props to the author for that!

Chiar dacă nu am aflat multe lucruri noi despre joc citind cartea, totuși mi-a făcut plăcere să o parcurg. Documentându-mă mai mult, am descoperit că jocul este bazat pe un film japonez intitulat Battle Royale (pe care l-am pus pe lista de văzut), iar multe elemente din el sunt bazate pe lucruri reale din Uniunea Sovietică, după cum se poate vedea în acest clip (partea 1 din 3, celelalte linkuri sunt în descriere). Desigur, și armele sunt reale, iar un clip despre ele am găsit aici.

Puțin despre autor: se numește Emmanuel Carter, s-a născut în Long Beach, New York în 2004 și a început să scrie povești de la 7 ani. Prima carte a publicat-o pe iTunes în 2012, iar cea de față a fost scrisă în 2019, la vârsta de 15 ani, inspirat de autori care făceau același lucru cu jocuri precum Minecraft. PUBG The Story: Russian Paradise poate fi găsită în magazinul Apple la acest link (dacă este accesat de pe telefon va afișa o legătură către aplicația Cărți). Nu știu dacă o monetizează sau nu, eu am găsit-o gratuită în momentul respectiv.

Acum îmi rămâne de văzut filmul, ceea ce îți doresc și ție!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *