mai 25

Uber se inchide! Vezi si tu care este motivul

Uber se inchide! Vezi si tu care este motivul

Inevitabil vestile rele circula cel mai rapid in spatiul public si toata lumea este la curent cu faptul ca anumite firme de transport ce nu respecta legea din vigoare se vor inchide sau vor da faliment. Iar acest lucru se va intampla din cauza conflictului, inca deschis dintre aceste firme si Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (C.O.T.A.R.). Aceasi Confederatie ce anul trecut a obtinut autorizarea pentru mai multe proteste in capitala, dar si in marile orase.

Iar intrebarile ce s-au spus la aceste proteste au fost: „Daca ar fi nefondate acuzatiile, de ce ar protesta absolut toti taximetristii din toate tarile in care isi desfasoara activitatea firma UBER? Daca am face si noi acelasi lucru si am renunta la respectarea legii, ar fi multumite autoritatile ca nu vom mai aduce 4,7% din PIB?” Si bineinteles detalii suplimentare despre toate aceste lucruri gasiti pe pagina de facebook, dar si aici.

Si cum asta nu ar fi fost de ajuns se pare ca cel ce trebuie sa puna in ordine toate aceste lucruri nu este de acord cu ceea ce reprezentantii de la Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (C.O.T.A.R.) cer. Desi in aceasta situatie nu numai statul are de suferit, ci si cetatenii acestei tari care dau dovada de respect si isi platesc toate taxele si impozitele la zi. De aceea acest conflict dreneaza de atat de mult timp, iar autoritatile (sau cel putin o parte din ele) par sa inchida ochii in fata acestor ilegalitati.

Si daca ar fi sa ne gandim in detaliu la toate aceste lucruri, indiferent ca esti taximetrist sau un simplu contribuabil tot nu ti-ar conveni aceasta situatie si pe buna dreptate. Bineinteles pana se va hotari ministrul in masura pentru a decide ce se intampla, statul roman va mai pierde niste banii, iar cetatenii vor fi si mai saraci. Insa tot ceea ce se poate face cu privire la aceasta situatie este ca oamenii sa nu mai foloseasca transportul ilegal si sa se indrepte catre firmele care isi platesc si isi indeplinesc atributiile fata de tara.