Cum remarci in doar cateva secunde o posibila problema a unor cauciucuri ATV?

Posted by

ATV-urile sunt unele dintre cele mai interesante vehicule pe care le-ai putea utiliza. De altfel, popularitatea acestora este una extrem de mare la nivelul intregului mapamond. ATV-urile sunt nu doar utile, ci si extrem de spectaculoase. Cu ajutorul lor, zone care par imposibile devin accesibile.

Acest lucru faciliteaza transportul de bunuri sau chiar accesul la persoane izolate. ATV-urile sunt folosite si pentru interventiile salvamontistilor, pompierilor sau politistilor. Pe langa utilitatea lor incontestabila, aceste vehicule surprind si prin nivelul de spectaculozitate pe care il ofera in timpul curselor.

In vederea atingerii unui nivel optim de utilitate si a asigurarii unor conditii de deplasare sigure, chiar la viteze ridicate si pe drumuri dificile, este necesara utilizarea de cauciucuri ATV in stare buna de functionare, asa cum sunt cele de pe generalmotor.ro. Cum iti poti da seama, insa, ca exista o problema la nivelul pneurilor?

Doua semnale clare ca ai cauciucuri ATV problematice

La fel ca in cazul autoturismelor, motocicletelor sau al altor vehicule motorizate, si in situatia ATV-ului este foarte important sa folosesti cauciucuri de calitate. Exista mai multe situatii in care starea pneurilor poate fi una neconforma si trebuie sa stii cum recunosti imediat orice problema. Poate fi vorba despre urmatoarele:

1. Design-ul este incompatibil cu terenul – un criteriu in baza caruia trebuie alese solutiile de cauciucuri ATV consta in design-ul acestuia. Exista cauciucuri concepute pentru terenuri stancoase, noroioase sau pentru terenuri acoperite de zapada si gheata.

Pentru terenurile stancoase, specifice zonelor montane, ai nevoie de cauciucuri cu crampoane mici si tepi cauciucati. Tepii ies in relief si asigura o aderenta excelenta la suprafata pietrelor, care poate fi alunecoasa.

Pentru terenurile noroioase, exista pneuri cu striatii pronuntate si largi, care te ajuta sa nu ramai impotmolit cu ATV-ul nici in cele mai dificile situatii. Acestea sunt potrivite inclusiv pentru competitiile off-road.

O a treia categorie de cauciucuri ATV speciale sunt cele dedicate terenurilor acoperite de zapada si gheata. Acestea sunt dotate cu o banda de rulare chiar pe centrul suprafetei lor. Banda este ceea ce faciliteaza deplasarea fara probleme, in conditii de iarna.

Poti sa iti dai seama ca vei avea probleme cu o anumita suprafata daca ai cauciucuri dedicate unui alt tip de teren. De pilda, daca ajungi intr-o zona mlastinoasa si tu ai cauciucuri pentru terenuri stancoase, este destul de sigur ca vei avea probleme daca decizi sa parcurgi suprafata respectiva.

Vestea buna este ca pe GeneralMotor.ro gasesti o gama variata de anvelope pentru ATV pentru terenuri stancoase, noroioase si acoperite de zapada. In plus, ceea ce te poate salva in orice situatie este sa apelezi la cauciucuri ATV all terrain, pe care le poti achizitiona de la acelasi distribuitor.

2. Manevrabilitate slaba si transmisie ineficienta – un al doilea semnal ca exista o neconcordanta cu pneurile ATV-ului tau este reprezentat de problemele cu transmisia si manevrabilitatea. Aceasta problema este cauzata, in general, de dimensiunile cauciucurilor.

Acestea trebuie alese in conformitate cu producatorul. Este de preferat sa eviti pe cat posibil abaterea de la dimensiunile standard, deoarece cauciucurile prea grele sau prea voluminoase pot sa fie imposibil de gestionat de motor, daca acesta nu este suficient de puternic.

Acestea sunt, asadar, principalele doua situatii in care poti remarca imediat problemele cauciucurilor ATV-ului tau. Incompatibilitatea cu tipul suprafetei si manevrabilitatea dificila sunt semnalele care trebuie sa te determine sa iei masuri cu privire la situatia penurilor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *