Ce mouse alegi când ai nevoie urgent?

Pe la începutul lunii curente mouse-ul pe care îl foloseam a decis să leneveasă mai mult. Nu s-a defectat complet, însă pentru momentele când nu muncesc de la birou îmi trebuia ceva care să funcționeze în parametri normali. Așa că am căutat un nou mouse.

Pentru că nu fac lucruri care să necesite precizie în manevrarea cursorului și nici jocuri nu joc, am decis că nu are rost să cheltui prea mulți bani pe noua achiziție. Am fost în cel mai apropiat magazin fizic de electronice (aveam nevoie de mouse destul de urgent), care s-a nimerit să fie un Altex și am luat mouse-ul cu cel mai mic preț afișat, acest Hama AM-8000. Să vedem cu ce m-am ales!

În primul rând, am observat că este foarte ușor, ceea ce nu mi-a făcut cea mai bună impresie. Mi-a plăcut, totuși, culoarea (un negru cu reflexii argintii), iar acele striații de deasupra sunt ok atât din punct de vedere vizual, cât și tactil. Pe de altă parte, plasticul din care e construită în întregime „caroseria” pare a fi destul de subțire și dă impresia că nu a fost îmbinat cum trebuie, dar și că te-ai putea tăia în el la un moment dat. Nu are cea mai ergonomică formă, dar m-am obișnuit destul de repede cu el.

Acest mouse Hama are 2 butoane și o rotiță, ceva mai puțin decât modele similare ca preț de la alți producători. Rezoluția este de doar 1200 DPI și nu poate fi setată altfel. După cum scriam mai sus, nu este un mouse de precizie și nici nu își propune acest lucru; de asemenea, nu e potrivit pentru ecrane cu rezoluții foarte mari. Mouse-ul este wireless, are (bineînțeles) un orificiu în partea de jos în care să stochezi adaptorul atunci când te deplasezi (de exemplu) și se alimentează de la DOUĂ baterii de tip AAA. Modelul pe care îl foloseam înainte avea nevoie de una singură (am folosit Duracell, cred că astea) și o schimbam la 2 luni. Acesta a venit în cutie cu o pereche de baterii Tinko, brand de care nu am auzit, și nu am mare încredere în ele.

Cât am plătit pentru „pachetul” ăsta? Atunci când am cumpărat eu acest mouse era 35 de lei la Altex, însă între timp prețul a mai scăzut. La eMag văd că acum se găsește la puțin sub 13 lei, ceea ce îl face excelent pentru momentele când ai nevoie urgent. Am mai folosit mouse-uri ieftine (cu fir, ce-i drept) și au rezistat ani întregi. Deși cred că și acesta își va face datoria, am mici rețineri în ceea ce privește calitatea construcției.

Tu de ce aspecte ții cont atunci când îți iei un mouse?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *