Gadget4U

Card de memorie și două SIM-uri, simultan în Galaxy S7

De când au apărut smartphone-uri cu acestă posibilitate, multă lume se întreabă dacă să introducă în dispozitivul lor un card de memorie sau a doua cartelă SIM. Cu telefonul Samsung Galaxy S7 se poate rezolva această problemă, însă nu este foarte simplu.

Cineva cu foarte mult curaj, inițiativă și cunoștințe despre alcătuirea internă a noilor vârfuri de gamă lansate de Samsung în 2016 și-a pus întrebarea de mai sus, dar a găsit și o posibilă rezolvare. În tutorialul făcut de acesta este folosită varianta Edge a lui Galaxy S7, însă bănuiesc că acest mic „hack” sau, mai degrabă, hardware modding poate fi aplicat și în cazul variantei fără margini curbate pe laterale sau chiar în cazul altor telefoane care folosesc o tăviță pentru cartelele SIM similară.

Modificarea constă în dezlipirea chip-ului de pe cartelă, ajustarea dimensiunilor acestuia și lipirea pe un card de memorie. Deși pare simplu, trebuie avută mare grijă la dimensiunea la care se va face decuparea, la poziționarea acelui chip pe cardul de memorie, dar și la lipire. Și chiar dacă faci acest lucru cu mare atenție, tot există posibilitatea ca lucrurile să nu funcționeze în felul în care ne-am aștepta. Tutorialul complet poate fi găsit dând click pe acest link în limba engleză, însă nu vă recomand să puneți în aplicare ce scrie acolo pentru că există posibilitatea de a deteriora SIM-ul, telefonul și să rămâneți fără card de memorie. Nu este obligatoriu să se întâmple toate cele 3 nenorociri, însă eu aș lua în considerare legile lui Murphy, care spun că sunt șanse foarte mari ca un număr cât mai ridicat de lucruri să nu meargă bine.

Așadar, până când se va implementa o metodă prin care să avem în aceeași tăviță și cele două cartele și un card de memorie, rămânem cu întrebarea: ce ne ajută mai mult, mai multe rețele sau un spațiu de stocare mai mare? Tu ce ai alege?

Exit mobile version