Gadget4U

Asus a lansat ROG Phone 5 și Ultimate

Asus a lansat astăzi telefoanele ROG Phone 5 și ROG Phone 5 Ultimate, cele mai recente și puternice iterații ale liniei lor de smartphone-uri de gaming. Acestea se laudă cu un design clasic și subtil, cu o matrice de leduri pe spate, similar cu ce au pus pe unele dintre noile lor laptopuri.

Cei de la Asus spun că utilizatorii de telefoane pentru jocuri doresc 5 lucruri de la dispozitivele lor: performanță, display excelent, sunet de calitate, control și o baterie cu autonomie mare. Primul punct de pe listă a fost bifat prin integrarea procesorului de ultimă generație Snapdragon 888, pe care l-au amplasat fix pe mijlocul telefonului pentru a se răci mai bine. De asemenea, Rog Phone 5 vine cu un cooler extern regândit.

Display-ul lui Rog Phone 5 este un panou fabricat de Samsung, de 6.8″, care nu a mărit dimensiunile telefonului decât cu câțiva milimetri. Iar rata de refresh a acestuia este de nu mai puțin de 144 Hz.

De sunetul telefonului se va ocupa o pereche de difuzoare stereo, dar și un întotdeauna bine-venit jack de 3.5 mm.

Fiind un smartphone dedicat jocurilor, nu puteau să lipsească atât de mult hulitele de unii și apreciate de alții air-triggere încorporate.

Bateria noului dispozitiv Asus este una de 6.000 mAh, împărțită în două. Acest lucru permite nu numai centrarea procesorului între cei doi acumulatori, dar și o încărcare mai rapidă a device-ului, cu până la 65W.

Camera foto este aceeași de pe ZenFone 7 Pro, cei de la Asus spunând că „nu are rost să schimbi ceva ce funcționează”. Dar având în vedere că vorbim de un aparat făcut pentru jocuri, nu pentru poze, acest lucru le va fi iertat și nu va fi ținut minte.

Alte specificații includ între 8 și 16 GB RAM pentru varianta simplă și 18 pentru Ultimate. Rezoluția ecranului este Full HD+, iar camera principală are 64 MP. Pentru stocare, Rog Phone 5 are două versiuni, una de 128 GB și una de 256 GB, iar Ultimate are un nenecesar număr de 512 GB pentru toate jocurile alea care pe telefon oricum nu ocupă atât de mult spațiu.

Pe lista de accesorii ni se prezintă coolerul extern menționat mai devreme, gamepadul Kunai 3, o nouă carcasă luminoasă și mai multe opțiuni de căști.

În cadrul evenimentului a fost prezentată și o versiune Pro a telefonului. Acesta are în plus încă două triggere pe spate.

Prețuri: Rog Phone 5 va avea un preț de pornire pentru varianta de bază de 800 de euro, varianta Pro va costa 1.200 de euro, iar Ultimate, împreună cu Fan Gift Collection, va scoate din buzunarele gamerilor 1.300 de euro.

Exit mobile version