fbpx

Fă-ți dispozitivul Android inutilizabil de la distanță

În primul rând, de ce ai vrea să îți faci telefonul inutilizabil? Apoi, de ce de la distanță? Cred că v-ați dat seama că noua funcție despre care au apărut informații se reveră la aparatele furate și, poate, la cele pierdute. Indicii despre aceasta au fost dezvăluite de codul Android Open Source Project(AOSP).

Dacă până acum exista doar posibilitatea de a îți șterge toate datele personale de pe dispozitiv în momentul în care era furat, neputând împiedica făptuitorul să folosească aparatul în continuare, dacă și când această nouă funcție va fi disponibilă utilizatorilor, aceștia vor putea să șteargă de la distanță sistemul de operare de pe telefon și chiar recovery-ul sau bootloader-ul.

Totuși, va fi destul de greu, după părerea mea, să facă procedura inversă la fel de simplă din momentul în care device-ul se întoarce la proprietarul de drept. Cred că mai simplu ar fi pentru persoana răuvoitoare să repare dispozitivul decât pentru proprietar să îl refacă folosind metoda pe care dezvoltatorii Android o vor inventa, chiar înainte ca aceasta să devină oficială.

Eu am fost mereu de părere că nu trebuie să păstrezi niciun fel de date importante pe un dispozitiv care ar putea fi furat sau pierdut. Sigur, nu poți ști dacă ți se va întâmpla așa ceva, dar mai bine să fii pregătit!

Din aceeași categorie

Leave a Comment