Alegerea săptămânii (6)

Zilele astea am început să am probleme cu un mouse pe care l-am achiziționat în urmă cu mai bine de jumătate de an ca să pot juca jocuri pe laptop, chiar dacă aceasă activitate este una ocazională. Mouse-ul pe care l-am luat atunci este unul extrem de simplu, căci la mine a contat prețul. Șoricelul nu este făcut de o firmă cunoscută, nu are o rezoluție mare, are fir și, bineînțeles, se conectează la dispozitivele pe care le aveți printr-o mufă USB. Problema lui nu este una mare, doar că rotița de scroll a încetat să mai funcționeze în modul în care a fost gândită, ceea ce face că atunci când vreau să derulez o pagină mă trezesc la începutul acesteia.

Deocamdată nu mă gândesc să îl înlocuiesc, că oricum nu am ce să mă joc pe Linux (există Wine, o aplicație care rulează programe Windows în Linux, dar nu reușesc să mă înțeleg cu ea 🙂 ). Dar dacă ar fi să îl „mărit”, aș alege unul dintre mouse-urile pe care am să le prezint mai jos. Alegerea este destul de aleatorie și nu vreau să vă bazați pe asta ca pe o recomandare; nu am folosit foarte multe mouse-uri până acum, așa că șoriceii de mai jos rămân doar un fel de „ce mi-aș lua dacă…”, iar în loc de puncte să pună fiecare ce vrea.

Nu așteptați foarte multe explicații sau specificații, ci o foarte simplă listă. Și ca să o încep, în cele din urmă, vă prezint opțiunea ieftină la care m-am gândit: mouse HP X1200, care costă 20 de lei. Am văzut pe acolo dispozitive mult mai ieftine, dar am zis că purtând un logo mai cunoscut crește încrederea în el.

HP

La mijloc am încadrat un mouse de gaming ieftin, care are și o reducere de 25%, ajungând la 60 de lei, dar și un design care mie mi-a plăcut. Nu știu câți dintre voi ați folosit produsele acestei companii sau măcar ați mai auzit de ea, dar mă gândesc că deja de la acest preț ar trebui să își facă treaba indiferent ce nume poartă. Iar numele acestuia este A+ G2-Kybe. Și arată ca în poza de mai jos.

mouse gaming

La finalul listei se află tot un mouse de gaming, însă unul performant făcut de o firmă cu tradiție în acest domeniu, dar și cu un preț pe măsură. Acest dispozitiv nu are fir, în schimb are o rezoluție foarte mare și, din ce am citit pe ici, pe colo, este și confortabil în utilizare. „Cotat” la 600 de lei, de la Razer, vă prezint mouse-ul Ouroboros! Pe el l-ați putut admira încă de la începutul articolului, dar vă mai pun o dată poza, ca să nu vă mai puteți lua gândul de la el! 😀

mouse

Tu cât de des îți schimbi mouse-ul și ce sume de bani aloci pentru astfel de dispozitive? Îți plac propunerile mele sau ai vreo idee mai bună?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *