Philips V526 Review – telefon cu baterie mare și… cam atât

În zilele care au trecut am folosit un smartphone Philips V526, al cărui unboxing îl puteți găsi aici, și acum a venit timpul să vă spun care a fost experiența mea cu el. Acest dispozitiv are și părți bune, dar și proaste și, dacă citiți review-ul până la final, veți putea vedea dacă acestea sunt echilibrate sau nu.

Nu prea știu cu ce să încep, dar cred că voi scrie, până la urmă, despre construcția acestui dispozitiv. Philips V526 este un telefon cu diagonala display-ului de 5″ și destul de greu. Cu toate astea, nu am avut probleme în utilizarea lui cu o singură mână și nu am avut vreodată impresia că îl scap. Plasticul care îl îmbracă, deși nu foarte aspectuos, pare unul destul de rezistent și nu alunecă din mână. Totuși, cred că la acest nivel de preț era mai bine dacă se prezenta cu un display acoperit cu sticlă și, eventual, carcasă metalică.

După vreo 4 zile și ceva de utilizare am aflat deja destul de multe lucruri despre acest aparat. Cel mai important, am văzut cât durează bateria 🙂 , dar și că dispune de un LED pentru notificări 😀 . În acest timp am încercat să trec prin cât mai multe funcții ale lui, însă, indiferent că a fost vorba de ascultat muzică online, browsing și rețele de socializare, câteva fotografii sau banalul vorbit la telefon, bateria nu a părut deloc „chinuită”; am obținut constant peste 4 zile de utilizare. Ceea ce cred, totuși, că este un lucru util pentru un număr mic de persoane și că cei mai mulți oameni s-ar mulțumi cu 2 zile fără încărcare.

Probleme mai serioase apar în ceea ce privește sistemul de operare. Philips V526 rulează un Android Lollipop cu un launcher modificat, unde toate aplicațiile sunt așezate pe mai multe ecrane de start, nu într-un meniu. Dar nu ăsta e lucrul deranjant, ci faptul că navigarea printre acestea se realizează cu lag, iar pe acesta îl vom întâlni și la lansarea programelor și în utilizarea lor. Iar, dacă presupunem că nu toți utilizatorii ar fi interesați neapărat de fluiditatea dispozitivului, tot ar rămâne crash-urile care mai apar uneori și câteva bug-uri cam ciudate ca, de exemplu, pornirea player-ului audio după primirea unui sms. 🙂

Dacă tot am menționat partea audio anterior, ar fi bine să spun despre ea că este puțin peste așteptările mele în ceea ce privește calitatea, deși ca nivel sonor se plasează la un loc cu multe alte dispozitive. Tot o frază voi aloca și camerei foto care este potrivită în cazurile în care nu faci poze des, însă vrei ca acestea să iasă cât de cât bine, asta în cazul celei principale; de cea secundară nu aș vrea să vorbesc 😀 .

Să vorbim și despre preț, zic: cel mai bun raport calitate/preț îl găsiți la DigiMobil, unde costă 800 de lei. Dacă preferați alte magazine, trebuie să știți că la eMag prețul în acest moment este 840 de lei, iar la Altex veți plăti 1000 de lei.

În loc de recomandare am să răspund la o întrebare: eu aș cumpăra acest dispozitiv? Cel mai probabil, nu; însă m-aș orienta către dispozitive cum ar fi Meizu M2 Note sau Asus Zenfone 2, care au fost lansate în aceeași perioadă, la prețuri asemănătoare, dar cu specificații mai bune (exceptând bateria, desigur 😉 ).

Să vedem, în concluzie, la ce excelează și la ce nu Philips V526:

Minusuri – sistemul de operare destul de prost optimizat

– camera foto frontală slabă, mai ales cu iluminare scăzută

Plusuri    – display de 5″

– dual-sim compatibil cu toate rețelele 4G

– bateria de 5000 de mAh care ține peste 4 zile

Am făcut eu câteva screenshot-uri și vreo 2-3 fotografii, dar am ales să nu le pun în articol pentru că nu sunt relevante pentru lucrurile la care cred eu că va fi folosit acest dispozitiv. Cu această mențiune închei, urându-vă o zi bună!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *